Fietsendrager

Fietsendragers

Fietsen meenemen naar de bestemming? Kies dan voor een fietsendrager op je auto! De fietsendrager wordt op de trekhaak geplaatst, of wanneer deze niet aanwezig is, op de achterklep of op het dak van de auto. Bedenk bij de aanschaf van de fietsendrager hoeveel fietsen je mee wil nemen en of dit elektrische fietsen zijn. Houd ook rekening met het eventuele gewicht van de fietsen drager.

 

De Fietsendrager

Zoals gezegd kan de fietsendrager op meerdere plekken gemonteerd worden. Thule heeft voor elke plek dé oplossing, of het nou gaat om een fietsendrager op het dak, trekhaak of achterklep. Er zijn vele verschillende merken fietsendragers. AutoEascy Meppel verkoopt de merken fietsendragers: Thule, Bosal, MovaNext, Twinnyload en Atera.

Fietsendrager op de trekhaak

De meest voorkomende fietsendrager is die op de trekhaak. Het voordeel van een fietsendrager op de trekhaak is dat er meestal meerdere fietsen op passen, en hebben meestal een hoog maximaal draaggewicht. Op sommige fietsendragers passen ook elektrische fietsen. Een E-Bike kan wel 25 KG wegen. AutoEascy Meppel adviseert je graag over de verschillende fietsendragers voor een gewone- of elektrische fiets. 

Fietsendrager op het dak

Geen trekhaak of op vakantie met caravan en moeten de fietsen mee? Kies dan voor een fietsendrager op de achterklep of op het dak. Bij een fietsendrager op het dak of op de achterklap adviseert AutoEascy Meppel een Thule fietsendrager. Denk bij een achterklep fietsendrager aan de Thule RaceWay 991 of 992. Bij een fietsendrager op het dak wordt er meestal gekozen voor de Thule Proride serie. De Atero Giro Speed is daarentegen ook een goede en goedkope oplossing.